Lubię szybkie rozwiązania. Proste produkty, nieprzetworzone bazowe składniki, które po połączeniu w całość dają wspaniały smak i pełną kompozycję pełnowartościowego posiłku.
Dla wegan i wegetarian
Często moi Pacjenci będący lub też dopiero przechodzący na dietę roślinną (niezależnie czy wegetariańską czy wegańską) tęsknią za jogurtem. Zawsze proponuję im wtedy jogurt sojowy naturalny (polecam jogurt z firmy TAKE IT VEGGIE, który zakupicie w sklepie Kaufland) i masę wspaniałych składników. Jogurt ma wspaniały skład, stanowi też źródło białka i wapnia. Wystarczy dodać do niego ulubione i wartościowe składniki i otrzymamy wspaniałe śniadanie, kolację, II śniadanie czy przekąskę.
Dla insulinoopornych i dla cukrzyków
Moja propozycja dotyczy również osób, które borykają się z insulinoopornością lub cukrzycą, gdyż danie ma niski indeks i ładunek glikemiczny. Może być też dobrą alternatywą dla tych, którzy „boją się” węglowodanów – oczywiście niepotrzebnie, ale ten wpis dotyczy innego tematu.
Biegnijcie więc do sklepu i składajcie ten oto przepis:
WYKONANIE:
- Pokój morele na kawałeczki – wybieraj morele niesiarkowane – ja zawsze zakupuję je w www.krukam.pl
- Przełóż jogurt do miseczki
- Posyp kako
- Dodaj nasiona konopii (również kupuję w www.krukam.pl)
- Polej masłem orzechowym (i tą kupuję w www.krukam.pl)
SMACZNEGO