Aksamitna komosianka z owocami
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 331 kcal |
Białko | 28,4 g |
Tłuszcz | 11,7 g |
Węglowodany | 36,4 g |
Składniki
- 60 g komosy ryżowej
- 28 g odżywki białkowej (obecnie All nutritnion Soy Protein) smak truskawka
- 100 g mrożonych malin
- 100 g mrożonych jeżyn
- 15 g (łyżka) orzechów włoskich
Słyszeliście o komosie? Pisałam już o niej wielokrotnie. Polecam ją zdecydowanie osobom będącym na diecie bezglutenowej, a także prowadzącym dietę roślinną.
Komosa jest bogata w białko, wapń, żelazo, witaminy z grupy B. Mniej kaloryczna niż pozostałe kasze, więc przyda się również osobom będącym na diecie redukcyjnej (w podobnej objętości mamy mniej kcal).
A jaki dzisiaj mam dla Was przepis?
Misz masz moim ulubionych dodatków – komosa z odżywką białkową, mrożonym wspomnieniem lata – maliny i jeżyny z rodzinnego ogródka, orzechy włoskie.
Kasza była gorąca, owoce zamrożone, to dało fajny efekt po wymieszaniu.
WYKONANIE:
- Kaszę ugotuj do miękkości, wymieszaj wraz z porcją odżywki
- Dodaj owoce (możesz je lekko rozmrozić)
- Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj – jeśli wolisz konsystencję smoothie to możesz całość zmiksować na gęsty krem lub koktajl.
Jaką konsystencję posiłków wolicie? Koktajl. Gęste smoothie? Czy może formę stałą?
Ja zawsze stawiam na różnorodność – konsystencji, smaków, kolorów i zapachów .