Menu

Czekoladowa owsianka z orzechami

5 stycznia 2020
Czekoladowa owsianka z orzechami
Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 466,6 kcal
Białko 17,8 g
Tłuszcz 24,6 g
Węglowodany 38,9 g

Składniki

  • 50g płatków orkiszowych
  • 2 łyżki nerkowców
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka chia
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki mleka lub wody
  • szczypta soli

Pokazywałam Wam inspiracje na temat wariacji owsiankowych –  OWSIANKI – KLIK – jak pisałam wcześniej, pomysły kuchni śniadaniowej naprawdę się nie kończą.

Zawartość miseczek jest zawsze uzależniona od smaku, pomysłu i oczywiście zawartości naszych szafek.

Dziś chciałam Wam przedstawić jedną z naszych ulubionych owsianek, która doskonale smakuje, rozgrzewa, chrupie i pachnie w całym mieszkaniu – aż do obiadu 🙂

 

Czekoladowa owsianka z orzechami

 

WYKONANIE:

  1. Płatki (owsiane, gryczane, jaglane, ryżowe itd.) zalej wodą – na noc lub kilka godzin
  2. Ugotuj w napoju roślinnym (owsianym, ryżowym, sojowym itd), mleku lub wodzie do miękkości
  3. Pod koniec gotowania dodaj odrobinę soli, dokładnie wymieszaj
  4. Przełóż do miseczki
  5. Wybierz ulubione składniki i ułóż według własnych preferencji

 

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)