Na wynos: koktajl i kanapki
9 kwietnia 2019
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1113 kcal |
Białko | 43,3 g |
Tłuszcz | 27,3 g |
Węglowodany | 162,5 g |
Składniki
- burak 290 g
- banan 160 g
- mleko sojowe 250 ml (szklanka)
- pestki dyni 10 g
- chleb żytni pełnoziarnisty (4 kromki) 140 g
- sałata rzymska 30 g
- ogórek kiszony 80 g
- hummus (lidl lub biedronka) 90 g (1/2 opakowania)
Hej! Kolejny wtorek, kolejny wpis z cyklu na WYNOS. Podobnie jak zeszłotygodniowy przeznaczony dla osób żyjących szybko, aktywnych, lubiących dobre ale i proste smaki i mających niewiele czasu na przygotowanie posiłku i jego zjedzenie poza domem.
NA WYNOS
Koktajl dostarczający żelaza i dobrych kwasów tłuszczowych, do tego kanapki w wersji mieszanej – wegańskiej i wegetariańskiej.
WYKONANIE:
- Obierz buraka, dodaj banana, mleko i pestki, zmiksuj – wypij na drugie śniadanie
- Z wymienionych składników zrób kanapki: dwie kanapki posmaruj hummusem, połóż plasterki ogórka i liście sałaty, jedną kromkę zrób z żółtym serem, dodaj warzywa – zjedz na III posiłek (obiad)
SMACZNEGO