Menu

Krem z pieczarek z wędzonym tofu

14 marca 2019
Krem z pieczarek z wędzonym tofu
Czas przygotowania: 20 minut, 2 porcje
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 268,3 kcal
Białko 25 g
Tłuszcz 13,8 g
Węglowodany 16,3 g

Składniki

  • 1kg pieczarek
  • 180 g wędzonego tofu
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól, pieprz, chili - do smaku

Od dłuższego czasu na jednej z półek zalegało wędzone tofu, za którym nie przepadam, jednak połączyłam je z pieczarkami i wyszedł NIEZWYKLE AROMATYCZNY duet.

Powtarzam tą samą zupę już 3 raz w przeciągu 10 dni – smakuje, rozgrzewa, jest niesamowita!

Koniecznie spróbujcie, osoby, które preferują nabiał w diecie mogą wykorzystać wędzony twaróg.

 

Krem z pieczarek i wędzonego tofu

 

WYKONANIE:

  • Pieczarki umyj i pokrój w mniejsze kawałki, przełóż do garnka i zalej go wodą do 1/3 wysokości. Dodaj pokrojoną cebulkę, sól i duś pod przykryciem ok 30 minut
  • Rozdrobnij kostkę wędzonego tofu i zmiksuj na gładki krem.
  • Gotuj 1-2 minuty, przełóż na talerz, skrop oliwą i dodaj natkę pietruszki.

 

SMACZNEGO 

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)