Menu

Na wynos: koktajl i kanapki

9 kwietnia 2019
Na wynos: koktajl i kanapki
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 1113 kcal
Białko 43,3 g
Tłuszcz 27,3 g
Węglowodany 162,5 g

Składniki

  • burak 290 g
  • banan 160 g
  • mleko sojowe 250 ml (szklanka)
  • pestki dyni 10 g
  • chleb żytni pełnoziarnisty (4 kromki) 140 g
  • sałata rzymska 30 g
  • ogórek kiszony 80 g
  • hummus (lidl lub biedronka) 90 g (1/2 opakowania)

Hej! Kolejny wtorek, kolejny wpis z cyklu na WYNOS. Podobnie jak zeszłotygodniowy przeznaczony dla osób żyjących szybko, aktywnych, lubiących dobre ale i proste smaki i mających niewiele czasu na przygotowanie posiłku i jego zjedzenie poza domem.

 

NA WYNOS

Koktajl dostarczający żelaza i dobrych kwasów tłuszczowych, do tego kanapki w wersji mieszanej – wegańskiej i wegetariańskiej.

Na wynos: koktajl i kanapki

 

WYKONANIE:

  • Obierz buraka, dodaj banana, mleko i pestki, zmiksuj – wypij na drugie śniadanie
  • Z wymienionych składników zrób kanapki: dwie kanapki posmaruj hummusem, połóż plasterki ogórka i liście sałaty, jedną kromkę zrób z żółtym serem, dodaj warzywa – zjedz na III posiłek (obiad)

SMACZNEGO

 

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)