Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym
28 maja 2019
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 292 kcal |
Białko | 4,7 g |
Tłuszcz | 6,5 g |
Węglowodany | 51,5 g |
Składniki
- chia - 2 łyżki
- mleko ryżowe - szklanka
- mango - 1 szt
- wanilia - ziarenka z 1 laski
- kiwi - 1 szt
Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym
WYKONANIE:
1. Ziarna chia blendujemy wraz z wanilią i mlekiem ryżowym.
2. Przelewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki – min. 4h, a najlepiej na całą noc.
3. Obieramy mango, ucieramy na gładki mus (nie, nie trzeba dosładzać)
4. Przelewamy do szklanek, do których wcześniej wkładamy plasterki kiwi
SMACZNEGO