Wegański obiad w 15 minut
21 lutego 2020
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 571,3 kcal |
Białko | 35 g |
Tłuszcz | 26,4 g |
Węglowodany | 58,6 g |
Składniki
- 1/2 opakowania klopsików dobra kaloria
- 150 g mrożonych warzyw
- 50g makaronu razowego spaghetti
- 4g oliwy z oliwek
- przyprawy
Pamiętacie mój ostatni wpis dotyczący produktów Dobra Kaloria? Możecie zerknąć tutaj —> ROŚLINNY BURGER w celu przypomnienia i inspiracji .
Dziś przedstawiam Wam mój sposób na szybkie (choć te występuje przez cały weekend) gotowanie, bazujące na produktach, które znajdziecie we wszystkich popularnych sklepach oferujących żywność.
Obiad (lub też możecie zjeść to danie na kolację) składa się z makaronu, mrożonych warzyw i roślinnych klopsików Dobra Kaloria (kupie je w m.in. Lidlu).
Wegański obiad w 15 minut – klopsiki z warzywami
WYKONANIE:
- ugotuj makaron (możesz wybrać dowolny, jaki lubisz, pełnoziarnisty czy ze strączków podwyższą walory odżywcze)
- wrzuć warzywa na patelnie – duś je bez tłuszczu
- na drugiej patelni przygotuj klopsiki (możesz te upiec wszystko w piekarniku)
- wymieszaj z makaronem, skrop oliwą, dopraw do smaku wedle uznania i preferencji
GOTOWE!
SMACZNEGO