Na wynos: galaretka i kasza z hummusem
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 592 kcal |
Białko | 24,4 g |
Tłuszcz | 31,3 g |
Węglowodany | 66 g |
Składniki
- 1/2 opakowania gotowego hummusu z Lidla
- 80 g komosy ryżowej
- 75 g papryki czerwonej
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 85 g zielonego groszku z puszki
- 250 g truskawek
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 łyżeczka agar agar
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżka chia
Uwielbiam kolorowe dania, najpierw jedzą oczy! Lubię, gdyż uśmiechają się do mnie z talerza (lub pudełka) warzywa w kontrastowych barwach, gdy chrupią i pachną wspaniale wiosną.
Korzystaj z dobroci natury i wykorzystuj przepisy, którymi dzielę się z Tobą tutaj.
Dzisiejszy wpis jest poświęcony kobietkom na redukcji. Lekkie II śniadanie w postaci sycącej galaretki z pestkami i nasionami, a na obiad komosa ryżowa z warzywami i gotowym hummusem. Prosto, szybko, kolorowo i smacznie.
To kolejny artykuł z cyklu NA WYNOS, w którym chcę pokazać Wam jak proste i szybkie jest przygotowanie posiłków do pracy czy na uczelnię.
NA WYNOS
KASZA
1/2 opakowania gotowego hummusu z Lidla
80 g komosy ryżowej
75 g papryki czerwonej
1/2 pęczka pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
85 g zielonego groszku z puszki
GALARETKA
250 g truskawek
1 i 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka agar agar
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka chia
WYKONANIE:
- ugotuj komosę ryżową, dodaj pokrojone warzywa, a hummus
- wrzuć do garnka truskawki (mogą być mrożone), dodaj wodę i rozpuszczony agar agar
- zagotuj, odstaw z ognia, dodaj ziarna chia i pestki dynia, wymieszaj, pozostaw do wystudzenia
- galaretkę zjedz na II śniadanie, kaszę na obiad
SMACZNEGO