Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-11-13

Jesienna owsianka z jabłkami

WegańskiSłodki


Czas przygotowania: 7 minut

1 porcja
Kalorie: 509 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 19,6 g
Węglowodany: 56,6 g

SKŁADNIKI

50 g płatków owsianych
1 duże jabłko (200 g)
10 g pestek dyni
10 g migdałów
szczypta pieprzu
1 łyżeczka cynamonu
250 ml napoju sojowego


Aromatyczna owsianka w jesiennym wydaniu

 

WYKONANIE:

  • Płatki ugotuj w napoju sojowym

  • W trakcie gotowania dodaj pokrojone jabłko

  • Gotuj przez 1-2 minuty w celu zmiękczenia jabłka

  • Dodaj przyprawy, wymieszaj, przełóż do miseczki

  • Posyp pestkami dyni i migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN