Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-11-13

Jesienna owsianka z jabłkami

WegańskiSłodki


Czas przygotowania: 7 minut

1 porcja
Kalorie: 509 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 19,6 g
Węglowodany: 56,6 g

SKŁADNIKI

50 g płatków owsianych
1 duże jabłko (200 g)
10 g pestek dyni
10 g migdałów
szczypta pieprzu
1 łyżeczka cynamonu
250 ml napoju sojowego


Aromatyczna owsianka w jesiennym wydaniu

 

WYKONANIE:

  • Płatki ugotuj w napoju sojowym

  • W trakcie gotowania dodaj pokrojone jabłko

  • Gotuj przez 1-2 minuty w celu zmiękczenia jabłka

  • Dodaj przyprawy, wymieszaj, przełóż do miseczki

  • Posyp pestkami dyni i migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 7 minut

1 porcja
Kalorie: 509 kcal
Białko: 20,5 g
Tłuszcze: 19,6 g
Węglowodany: 56,6 g

SKŁADNIKI

50 g płatków owsianych
1 duże jabłko (200 g)
10 g pestek dyni
10 g migdałów
szczypta pieprzu
1 łyżeczka cynamonu
250 ml napoju sojowego


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN