Menu

Pasta do kanapek z zielonego groszku

27 marca 2018
Pasta do kanapek z zielonego groszku
Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 85 kcal
Białko 4 g
Tłuszcz 4,8 g
Węglowodany 5,3 g

Składniki

  • puszka groszku konserwowego
  • 180 g tofu naturalnego
  • 3 łyżki oleju z awokado
  • 5 łyżek czosnku niedźwiedziego
  • sól, pieprz

Kolejna pasta, która skradła nasze kubki smakowe 🙂 Po zachwycie pastą z czerwonej soczewicy PRZEPIS TUTAJ – KLIK postanowiliśmy obdarzyć równie silnym umiłowaniem smakowym pastę z zielonego groszku, która powstała dość niechcący.

Gotowałam  zupę krem z groszku i jak się okazało zakupiłam o jedną puszkę za dużo… A że pasta z soczewicy już się skończyła, to musiałam wykombinować inną. Moje uwielbienie do czosnku niedźwiedziego dodało idealnego smaku, a tofu kremowej konsystencji. Całość smaku podbija olej z awokado i standardowe przyprawy – sól i pieprz.

W połączeniu z kolorową sałatką, truskawkami i kiełkami stanowi naprawdę porządny posiłek.

kolejna propozycja, która możę zagościć na stole wielkanocnym

 

Pasta z groszku i tofu

 

 

 

WYKONANIE:

  1. Zmiksuj groszek wraz z pokruszonym naturalnym tofu
  2. Dodaj oliwę i pozostałę przyprawy
  3. Przechowuj w lodówce w szczelnym szklanym słoiczku maksymalnie do 10 dni

 

SMACZNEGO


Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)