Zaloguj się Koszyk (0)

Pasta do kanapek z zielonego groszku

27 marca, 2018
pasta z zielonego groszku paliwo z roślin

Czas przygotowania: 5 minut

10 porcji
Kalorie: 85 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcze: 4,8 g
Węglowodany: 5,3 g

SKŁADNIKI

puszka groszku konserwowego
180 g tofu naturalnego
3 łyżki oleju z awokado
5 łyżek czosnku niedźwiedziego
sól, pieprz

Kolejna pasta, która skradła nasze kubki smakowe 🙂 Po zachwycie pastą z czerwonej soczewicy PRZEPIS TUTAJ – KLIK postanowiliśmy obdarzyć równie silnym umiłowaniem smakowym pastę z zielonego groszku, która powstała dość niechcący.

Gotowałam  zupę krem z groszku i jak się okazało zakupiłam o jedną puszkę za dużo… A że pasta z soczewicy już się skończyła, to musiałam wykombinować inną. Moje uwielbienie do czosnku niedźwiedziego dodało idealnego smaku, a tofu kremowej konsystencji. Całość smaku podbija olej z awokado i standardowe przyprawy – sól i pieprz.

W połączeniu z kolorową sałatką, truskawkami i kiełkami stanowi naprawdę porządny posiłek.

kolejna propozycja, która możę zagościć na stole wielkanocnym

 

Pasta z groszku i tofu

 

śniadaniowe kanapeczki

kanapki z pastą groszkową

WYKONANIE:

  1. Zmiksuj groszek wraz z pokruszonym naturalnym tofu
  2. Dodaj oliwę i pozostałę przyprawy
  3. Przechowuj w lodówce w szczelnym szklanym słoiczku maksymalnie do 10 dni
kanapki z pastą z zielonego groszku

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)

  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY