Menu

Wegański deser mango lassi

7 marca 2018
Wegański deser mango lassi
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 225 kcal
Białko 9,45 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 33,25 g

Składniki

  • 3 owoce mango
  • 750 ml jogurtu sojowego
  • 1 laska wanilii

Owoc MANGO to dla mnie zdecydowanie smak i zapach lata… w połączeniu z zimnym jogurtem i słodką nutą wanilii przenosi w ciepłe kraje nad rajską plażę… dobrze pomarzyć zimą i pobudzić wyobraźnię… przecież nikt nie zabroni 🙂 na pewno nie zabroni zimą zrobić przepysznego deseru znanego wszystkim z wersji na bazie jogurtu naturalnego…

Ale co z osobami z nietolerancją laktozy? A co z weganami? Wystarczy jogurt naturalny zamienić na sojowy i voila! Mamy jeszcze lepszy smak, a nawet bardziej gęstą konsystencję 🙂

Zapraszam!

 

Mango lassi w wegańskiej wersji

 

WYKONANIE:

  1. Umyj u obierz owoce mango, pokrój na mniejsze kawałki, zmiksuj na pomocą blendera na gładki mus
  2. Dodaj jogurt i ziarenka z 1 laski wanilii, zmiksuj
  3. Przełóż do szklanek / pucharków i schowaj do lodówki – podawaj mocno schłodzone

 

 

 

 

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)