Tofucznica ze szczypiorkiem
27 lutego 2018
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 411,1 kcal |
Białko | 28,8 g |
Tłuszcz | 18,6 g |
Węglowodany | 36,3 g |
Składniki
- 180 g tofu naturalnego (lub wędzonego) - 1 kostka
- 35 g cebuli - 1/2 małej sztuki
- 4 g oliwy z oliwek - 1 łyżeczka
- przyprawy: sól kala namak, kurkuma, kumin, sól, pieprz
- 40 g szczypiorku - 1/2 pęczka
- grahamka (50 g - 1 sztuka)
Tofucznica to super sposób na wegańskie śniadanie. Szybka w wykonaniu, niesamowicie aromatyczna i dostarcza naprawdę ogromnej ilości białka.
Dodaj do niej szczypiorek, dobrej jakości pieczywo, nie żałuj warzyw – pomidor, ogórek, rzodkiewka i inne, któe preferujesz i wcinaj ze smakiem.
Tofucznica ze szczypiorkiem
WYKONANIE:
- Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną cebulkę, podsmaż.
- Rozkrusz w palcach tofu naturalne (lub wędzone) i przysmaż do momentu zarumienienia.
- Dodaj sól kala namak, kurkumę, kumin, sól, pieprz.
- Smaż ok 4-5 minut, wyłącz grzanie pod patelnią i dodaj pokrojony szczypiorek.
- Podaj z pieczywem i pozostałymi dodatkami.
Szukasz genialnych przepisów roślinnych?Sprawdź co dla Ciebie przygotowałam:
SMACZNEGO