Menu

Sukraloza – cudowny słodzik czy ukryte zagrożenie? | Paliwo z Roślin

8 grudnia 2024
Sukraloza – cudowny słodzik czy ukryte zagrożenie? | Paliwo z Roślin

W najnowszym odcinku Paliwa z Roślin biorę pod lupę sukralozę – jeden z najpopularniejszych sztucznych słodzików. Zastanowimy się, czy to rzeczywiście idealne rozwiązanie dla osób, które chcą ograniczyć cukier, czy może ukryte zagrożenie dla naszego zdrowia.

W 136 odcinku podcastu Paliwo z Roślin dowiesz się:

  • Czym jest sukraloza i gdzie może występować
  • Jak wpływa na mikrobiom jelitowy, gospodarkę cukrową i reakcje organizmu na słodki smak.
  • Czy stosowanie sukralozy może wiązać się z działaniami prozapalnymi.
  • W jakich produktach znajdziesz sukralozę i na co zwracać uwagę podczas zakupów.
  • Jakie alternatywy dla sukralozy warto włączyć do swojej diety.

To odcinek pełen konkretów, badań naukowych i praktycznych wskazówek, które pomogą Ci podejmować świadome decyzje żywieniowe.

Zadbaj o swoje zdrowie i dyspozycję! Posłuchaj już teraz, a jeśli podoba Ci się mój podcast, pamiętaj o subskrypcji, aby być na bieżąco z nowymi odcinkami.

Zapraszam również do podzielenia się swoją opinią i doświadczeniami – Wasze zdanie ma dla mnie ogromne znaczenie! To dla Was tworzę!

 

Sukraloza – cudowny słodzik czy ukryte zagrożenie?

   

Odcinki powstają w partnerstwie z marką suplementów diety Naturell, która jest sponsorem podcastu Paliwo z Roślin

Naturell logo

Montaż podcastu: Monika Adamska-Guzikowska

 
Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)