Makaron z warzywami
6 kwietnia 2019
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 455 kcal |
Białko | 15,8 g |
Tłuszcz | 12,5 g |
Węglowodany | 68,8 g |
Składniki
- 80 g makaronu pełnoziarnistego
- 60 g marchewki
- 50 g kukurydzy
- 4szt szparagów
- 5 pomidorków koktajlowych
- 10g migdałów
- 5 g oliwy
WYKONANIE
- Makaron ugotuj al dente. Marchew zetrzyj na grubych oczkach
- Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody
- Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.
- Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami