Na wynos: koktajl i komosa z fasolką i warzywami
21 maja 2019
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | kcal |
Białko | g |
Tłuszcz | g |
Węglowodany | g |
Składniki
- 200 ml mleka owsianego
- 150 g z mrożonych jagód
- 100 g buraka
- 120 g banana
- 10 g kakao
- 80 g komosy
- 50 g czarnej fasoli
- 100 g marchewki
- 30 g groszku konserwowego
- 60 g zielonego ogórka
- 5g oleju lnianego
- sól, pieprz, tymianek - do smaku
Witajcie, to już ostatni wpis cyklu NA WYNOS.
Najprostsze rozwiązanie – gęsty, odżywczy, pełen witamin i minerałów koktajl na II śniadanie, na obiad wspaniała sałatka z komosą ryżową – pełna białka, witamin i zdrowia.
NA WYNOS
KOKTAJL:
200 ml mleka owsianego
150 g z mrożonych jagód
100 g buraka
120 g banana
10 g kakao
SAŁATKA
80 g komosy
50 g czarnej fasoli
100 g marchewki
30 g groszku konserwowego
60 g zielonego ogórka
5g oleju lnianego
sól, pieprz, tymianek – do smaku
Mam nadzieję, że wpisy cyklu NA WYNOS przypadły Wam do gustu, dodały sporą ilość inspiracji i sprawiły, że Wasze lunch boxy do pracy są teraz kolorowe, smaczne i odżywcze.
SMACZNEGO