Wegański deser mango lassi
7 marca 2018
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 225 kcal |
Białko | 9,45 g |
Tłuszcz | 6 g |
Węglowodany | 33,25 g |
Składniki
- 3 owoce mango
- 750 ml jogurtu sojowego
- 1 laska wanilii
Owoc MANGO to dla mnie zdecydowanie smak i zapach lata… w połączeniu z zimnym jogurtem i słodką nutą wanilii przenosi w ciepłe kraje nad rajską plażę… dobrze pomarzyć zimą i pobudzić wyobraźnię… przecież nikt nie zabroni 🙂 na pewno nie zabroni zimą zrobić przepysznego deseru znanego wszystkim z wersji na bazie jogurtu naturalnego…
Ale co z osobami z nietolerancją laktozy? A co z weganami? Wystarczy jogurt naturalny zamienić na sojowy i voila! Mamy jeszcze lepszy smak, a nawet bardziej gęstą konsystencję 🙂
Zapraszam!
Mango lassi w wegańskiej wersji
WYKONANIE:
- Umyj u obierz owoce mango, pokrój na mniejsze kawałki, zmiksuj na pomocą blendera na gładki mus
- Dodaj jogurt i ziarenka z 1 laski wanilii, zmiksuj
- Przełóż do szklanek / pucharków i schowaj do lodówki – podawaj mocno schłodzone
SMACZNEGO