Menu

Nowa Jadłonomia – Marta Dymek – recenzja

28 kwietnia 2018
Nowa Jadłonomia - Marta Dymek - recenzja
Ośmielę się użyć mocnego słowa, które jako jedyne podkreśli rangę tej pozycji na tle innych książek o tematyce kuchni roślinnej – Kulinarna Wege Biblia Od dawna korzystam z Jadłonomii, pierwszego „dziecka” autorki. Genialna pozycja, jej recenzję również napiszę.
  Nowa Jadłonomia    

Nowa Jadłonomia

NOWA JADŁONOMIA jest kontynuacją pierwszej książki autorki. Bardziej dojrzała, wyszukana, pełna smaków ze wszystkich stron świata. Autorka MARTA DYMEK zainspirowana wieloma podróżami przelała wspomnienia, zapachy,  receptury i niesamowicie apetyczne zdjęcia do swojej książki – jestem zachwycona 🙂

Biblia Wegan i Wegetarian – Nowa Jadłonomia

Jest wydana w bardzo prosty sposób. Dominują jasne barwy, które przyciągają mój wzrok i zaostrzają apetyt. Drukowana na grubym porządnym papierze z prostą szatą graficzną. Przepiękna kolorowa okładka uśmiecha się do czytelnika soczyście.
 

Spis treści Nowej Jadłonomii

Autorka omawia na początku książki stosowane przyprawy, dla ułatwienia podaje ich koszt i miejsce, w którym można je zakupić. Sprzęty, które są niezbędne do odtworzenia przepisów z książki to podstawa wyposażenia każdej kuchni – blender, młynek i kubek z ostrzami służący do szybkiego zmielenia czy utarcia danych składników – o tym też autorka wspomina na wstępie.  

 

   

Czy warto kupić Nową Jadłonomię?

Nowa Jadłonomia zawiera działy – śniadania, małe i duże dania, desery itd, które dodatkowo ułatwiają poruszanie się po wielu pozycjach, których nazwy wielokrotnie nie są znane. Jednak gdy wczytasz się w środek, dokładny opis i przyjrzysz składnikom okazuje się, że nie taki diabeł straszny… Marta Dymek pokazuje nam inny sposób łączenia i przetwarzania wielu składników niż ten dotąd znany. Owszem, czasami używa dodatków, które na co dzień nie występują w wielu kuchniach, jednak po to kupujemy ksiązkę by się rozwijać i smakować – prawda? 🙂
   

Dla kogo Nowa Jadłonomia?

Książka Nowa Jadłonomia jest tak bogatą skarbnicą przepisów, iż mam wrażenie, że ilekroć po nią sięgam odkrywam coś innego, nowego, świeżego. Odtwarzałam wiele potraw, każda jest niesamowicie aromatyczna i przepyszna w swojej prostocie i wykwintności.
   

Nowa Jadłonomia – przepisy są niesamowite

Zaczyna mi już brakować słów, które mogą opisać mój zachwyt nad tą pozycją. Zdecydowanie uważam ją za największe kulinarne bogactwo jakie znajduje się w naszym zbiorze. Moim zdaniem każda osoba, która nie odczuwa potrzeby konsumowania mięsa w swojej diecie powinna się w nią zaopatrzyć. Bardzo polecam 🙂 Linki do social media AUTORKI:  STRONA: www.jadlonomia.comFB: facebook- jadłonomiaIG: jadlonomia
Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)