Na wynos: koktajl i tabbouleh z fasolką
14 maja 2019
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | kcal |
Białko | g |
Tłuszcz | g |
Węglowodany | g |
Składniki
- 80 g kaszy bulgur
- 65 g czerwonej papryki
- 65 g zielonej papryki
- 65 g żółtej papryki
- 20 g czerwonej fasoli
- 40 g zielonego groszku konserwowego
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
- 150 g truskawek
- 100 g banana
- 2 łyżki sezamu
- 1 szklanka mleka ryżowego
Tym razem we wtorkowym cyklu NA WYNOS będzie banalnie prosto i szybko (w sumie jak zawsze)
Wystarczy ugotować kaszę, dodać pokrojone warzywa, wykorzystać strączki ze słoika, dodać oliwę i doprawić.
A koktajl? Wrzuć wszystko do kielicha blendera i zmiksuj, voila! Gotowe 🙂
NA WYNOS
Tabbouleh
80 g kaszy bulgur
65 g czerwonej papryki
65 g zielonej papryki
65 g żółtej papryki
20 g czerwonej fasoli
40 g zielonego groszku konserwowego
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
koktajl
150 g truskawek,
100 g banana,
2 łyżki sezamu,
1 szklanka mleka ryżowego