Menu

Na wynos: koktajl i tabbouleh z fasolką

14 maja 2019
Na wynos: koktajl i tabbouleh z fasolką
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal
Białko g
Tłuszcz g
Węglowodany g

Składniki

  • 80 g kaszy bulgur
  • 65 g czerwonej papryki
  • 65 g zielonej papryki
  • 65 g żółtej papryki
  • 20 g czerwonej fasoli
  • 40 g zielonego groszku konserwowego
  • 1/2 pęczka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 g truskawek
  • 100 g banana
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 szklanka mleka ryżowego

Tym razem we wtorkowym cyklu NA WYNOS będzie banalnie prosto i szybko (w sumie jak zawsze)

Wystarczy ugotować kaszę, dodać pokrojone warzywa, wykorzystać strączki ze słoika, dodać oliwę i doprawić.

A koktajl? Wrzuć wszystko do kielicha blendera i zmiksuj, voila! Gotowe 🙂

 

NA WYNOS

Tabbouleh

80 g kaszy bulgur
65 g czerwonej papryki
65 g zielonej papryki
65 g żółtej papryki
20 g czerwonej fasoli
40 g zielonego groszku konserwowego
1/2 pęczka zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

koktajl

150 g truskawek,
100 g banana,
2 łyżki sezamu,
1 szklanka mleka ryżowego

 

Na wynos: koktajl i tabbouleh z fasolką

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)