Pasta do kanapek z zielonego groszku
27 marca 2018
Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 85 kcal |
Białko | 4 g |
Tłuszcz | 4,8 g |
Węglowodany | 5,3 g |
Składniki
- puszka groszku konserwowego
- 180 g tofu naturalnego
- 3 łyżki oleju z awokado
- 5 łyżek czosnku niedźwiedziego
- sól, pieprz
Kolejna pasta, która skradła nasze kubki smakowe 🙂 Po zachwycie pastą z czerwonej soczewicy PRZEPIS TUTAJ – KLIK postanowiliśmy obdarzyć równie silnym umiłowaniem smakowym pastę z zielonego groszku, która powstała dość niechcący.
Gotowałam zupę krem z groszku i jak się okazało zakupiłam o jedną puszkę za dużo… A że pasta z soczewicy już się skończyła, to musiałam wykombinować inną. Moje uwielbienie do czosnku niedźwiedziego dodało idealnego smaku, a tofu kremowej konsystencji. Całość smaku podbija olej z awokado i standardowe przyprawy – sól i pieprz.
W połączeniu z kolorową sałatką, truskawkami i kiełkami stanowi naprawdę porządny posiłek.
kolejna propozycja, która możę zagościć na stole wielkanocnym
Pasta z groszku i tofu
WYKONANIE:
- Zmiksuj groszek wraz z pokruszonym naturalnym tofu
- Dodaj oliwę i pozostałę przyprawy
- Przechowuj w lodówce w szczelnym szklanym słoiczku maksymalnie do 10 dni
SMACZNEGO