Wegańska biała czekolada z rodzynkami i wanilią
17 października 2017
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | kcal |
Białko | g |
Tłuszcz | g |
Węglowodany | g |
Składniki
- 100 g masła kakaowego
- 50 g odżywki białkowej (u nas sunwarrior o smaku waniliowym)
- 1 laska wanilii
- 2 łyżki erytrytolu lub innego zamiennika cukru
- 3 łyżki rodzynek
Biała czekolada to zdecydowanie smak dzieciństwa. Nie była zapewne zbyt dobrej jakości, ale słodka, kremowa i po prostu przepyszna. Dziś nasza świadomość nie pozwala na kupno tej sklepowej, jednak kubki smakowe czasami odwołują się do słodkich wspomnień… Tak oto powstała wersja domowa niebiańskiej białej czekolady z wanilią i rodzynkami.
Biała czekolada z wanilią i rodzynkami
WYKONANIE:
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło kakaowe, dodajemy izolat, dokładnie mieszamy.
2. Dodajemy ziarenka z laski wanilii, na koniec erytrytol, dokładnie mieszamy na niewielkim ogniu.
3. Całość przelewamy do kwadratowego naczynia, na masę rozrzucamy rodzynki.
4. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1h.
Czekolada to naprawdę istna smakowa petarda 🙂
SMACZNEGO