Menu

Tofucznica ze szczypiorkiem

27 lutego 2018
Tofucznica ze szczypiorkiem
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 411,1 kcal
Białko 28,8 g
Tłuszcz 18,6 g
Węglowodany 36,3 g

Składniki

  • 180 g tofu naturalnego (lub wędzonego) - 1 kostka
  • 35 g cebuli - 1/2 małej sztuki
  • 4 g oliwy z oliwek - 1 łyżeczka
  • przyprawy: sól kala namak, kurkuma, kumin, sól, pieprz
  • 40 g szczypiorku - 1/2 pęczka
  • grahamka (50 g - 1 sztuka)

Tofucznica to super sposób na wegańskie śniadanie. Szybka w wykonaniu, niesamowicie aromatyczna i dostarcza naprawdę ogromnej ilości białka.

Dodaj do niej szczypiorek, dobrej jakości pieczywo, nie żałuj warzyw – pomidor, ogórek, rzodkiewka i  inne, któe preferujesz i wcinaj ze smakiem.

 

Tofucznica ze szczypiorkiem

WYKONANIE:

  • Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną cebulkę, podsmaż.
  • Rozkrusz w palcach tofu naturalne (lub wędzone) i przysmaż do momentu zarumienienia.
  • Dodaj sól kala namak, kurkumę, kumin, sól, pieprz.
  • Smaż ok 4-5 minut, wyłącz grzanie pod patelnią i dodaj pokrojony szczypiorek.
  • Podaj z pieczywem i pozostałymi dodatkami.

Tofucznica ze szczypiorkiem

 

Szukasz genialnych przepisów roślinnych?Sprawdź co dla Ciebie przygotowałam:

Dieta wegańska całoroczna

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)