Zaloguj się Koszyk (0)

Tofucznica ze szczypiorkiem

27 lutego, 2018
tofucznica ze szczypiorkiem paliwo z roślin

Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 411,1 kcal
Białko: 28,8 g
Tłuszcze: 18,6 g
Węglowodany: 36,3 g

SKŁADNIKI:

180 g tofu naturalnego (lub wędzonego)  - 1 kostka
35 g cebuli - 1/2 małej sztuki
4 g oliwy z oliwek - 1 łyżeczka
przyprawy: sól kala namak, kurkuma, kumin, sól, pieprz
40 g szczypiorku - 1/2 pęczka
grahamka (50 g - 1 sztuka)

Tofucznica to super sposób na wegańskie śniadanie. Szybka w wykonaniu, niesamowicie aromatyczna i dostarcza naprawdę ogromnej ilości białka.

Dodaj do niej szczypiorek, dobrej jakości pieczywo, nie żałuj warzyw – pomidor, ogórek, rzodkiewka i  inne, któe preferujesz i wcinaj ze smakiem.

 

TOFUCZNICA ZE SZCZYPIORKIEM

WYKONANIE:

  • Rozgrzej na patelni oliwę, dodaj pokrojoną cebulkę, podsmaż. 

  • Rozkrusz w palcach tofu naturalne (lub wędzone) i przysmaż do momentu zarumienienia.

  • Dodaj sól kala namak, kurkumę, kumin, sól, pieprz.

  • Smaż ok 4-5 minut, wyłącz grzanie pod patelnią i dodaj pokrojony szczypiorek.

  • Podaj z pieczywem i pozostałymi dodatkami.

 

tofu bodyidea

 

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY