Zaloguj się Koszyk (0)

Domowy hummus z czarnuszką – najlepsza pasta z ciecierzycy

19 października, 2017
hummus z czarnuszką przepis paliwo z roślin

SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 

Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu, tym razem z pełną witamin i minerałów czarnuszką.

 

Domowy hummus z czarnuszką

 

WYKONANIE:

  • Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski, 
  • Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
  • Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. 
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy. 

 

wersje hummusu

 

Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY