Menu

Domowy hummus z czarnuszką – najlepsza pasta z ciecierzycy

19 października 2017
Domowy hummus z czarnuszką – najlepsza pasta z ciecierzycy
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal
Białko g
Tłuszcz g
Węglowodany g

Składniki

  • 100 g ciecierzycy
  • 3 łyżki czarnuszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki pasty tahini
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny

Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu, tym razem z pełną witamin i minerałów czarnuszką.

 

Domowy hummus z czarnuszką

 

WYKONANIE:

  • Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski,
  • Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
  • Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę.
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy.

Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)