Zaloguj się Koszyk (0)

Domowy hummus z czarnuszką – najlepsza pasta z ciecierzycy

19 października, 2017
hummus z czarnuszką przepis paliwo z roślin

SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 

Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu, tym razem z pełną witamin i minerałów czarnuszką.

 

Domowy hummus z czarnuszką

 

WYKONANIE:

  • Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski, 
  • Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
  • Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. 
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy. 

 

wersje hummusu

 

Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)

  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY