2018-09-26
Pożywna komosianka po treningu
WegańskiBezglutenowySłodki
Czas przygotowania: 10 minut
1 porcja
Kalorie: 484
Białko: 30,7 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 69,3 g
SKŁADNIKI
75 g komosy
20 g odżywki plantforce www.silaroslin.pl
5 g kakao
5 g pestek dyni
65 g Figa
100 g kiwi
Próbowaliście już mini kiwi? Śmieszne te owoce :) Kiwi w malutkiej wersji, bez włochatej skórki, tylko umyć i zjeść. Smakują podobnie, aczkolwiek moim zdaniem są bardziej kwaśne - chyba, że ja tak trafiłam :)
Komosianka jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem na posiłek po treningowym.
Komosa gotuje się szybko, wystarczy dodać pozostałe składniki i mamy pełnowartościową ucztę.

WYKONANIE:
-
Ugotuj komosę ryżową jak ugotować komosę i dlaczego warto ją jeść pisałam TUTAJ
-
Wymieszaj komosę z kakao i wegańską odżywką PLANTFORCE (lub inną, której używasz) - jeśli nie stosujesz żadnej, to też nic nie szkodzi :)
-
Dodaj pokrojoną w plastry figę i przekrojone w pół kiwi, posyp pestkami dyni
SMACZNEGO
Sylwia Maksym
Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.