Menu

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli

28 października 2017
Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal
Białko g
Tłuszcz g
Węglowodany g

Składniki

  • 1/2 szklanki słonecznika
  • puszka fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki tahini (pasta z ziaren sezamu)

WYKONANIE:

  • Fasolę odsączamy (jeżeli użyjesz fasoli z puszki) lub gotujemy do miękkości
  • Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni (krótko i ostrożnie, by nie spalić)
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i tahini
  • Dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy

 

 

 

 

Tak przygotowaną pastę przechowuj w szczelnie zamkniętym  słoiczku w lodówce do 5-7 dni

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)