Pożywna komosianka po treningu
26 września 2018
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 484 kcal |
Białko | 30,7 g |
Tłuszcz | 10 g |
Węglowodany | 69,3 g |
Składniki
- 75 g komosy
- 20 g odżywki plantforce www.silaroslin.pl
- 5 g kakao
- 5 g pestek dyni
- 65 g Figa
- 100 g kiwi
Próbowaliście już mini kiwi? Śmieszne te owoce 🙂 Kiwi w malutkiej wersji, bez włochatej skórki, tylko umyć i zjeść. Smakują podobnie, aczkolwiek moim zdaniem są bardziej kwaśne – chyba, że ja tak trafiłam 🙂
Komosianka jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem na posiłek po treningowym.
Komosa gotuje się szybko, wystarczy dodać pozostałe składniki i mamy pełnowartościową ucztę.
WYKONANIE:
- Ugotuj komosę ryżową jak ugotować komosę i dlaczego warto ją jeść pisałam TUTAJ
- Wymieszaj komosę z kakao i wegańską odżywką PLANTFORCE (lub inną, której używasz) – jeśli nie stosujesz żadnej, to też nic nie szkodzi 🙂
- Dodaj pokrojoną w plastry figę i przekrojone w pół kiwi, posyp pestkami dyni
SMACZNEGO