Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-08-26

Czekoladowa owsianka bounty

WegańskiBezglutenowySłodki


1 porcja
Kalorie: 567 g
Białko: 15,2 g
Tłuszcze: 18,8 g
Węglowodany: 79 g

SKŁADNIKI

80 g komosy ryżowej 
10 g kakao 
10 g wiórków kokosowych
150 ml mleka ryżowego
3 sztuki daktyli 
10 g migdałów


Są dni kiedy owsianka nie może być po prostu owsianką. Są osoby, które nie lubią jeść po prostu owsianki nazywanej po prostu owsianką. Czasami trzeba dodać do posiłku coś, co zmieni jej smak, nazwę, ale i nauczy, że naprawdę wiele smaków możemy odtworzyć ze zdrowych składników.

Tak oto dostałam wyzwanie od jednej z moich Pacjentek, która uwielbia bounty, chciała wkomponować je w codzienne żywienie. Zamiast batonika, dostała owsiankę :)

CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KOMOSY, KAKAO I KOKOSEM - ŚNIADANIOWE BOUNTY

owsianka bounty

WYKONANIE:

  1. Daktyle zalej wodą, komose przepłucz wodą i ugotuj w mleku.

  2. Dodaj rozmoczone daktyle.

  3. Do gotującej się komosy dodaj kakao, wiórki i dokładnie wymieszaj - możesz dodatkowo zmiksować.

  4. Podaj z migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

1 porcja
Kalorie: 567 g
Białko: 15,2 g
Tłuszcze: 18,8 g
Węglowodany: 79 g

SKŁADNIKI

80 g komosy ryżowej 
10 g kakao 
10 g wiórków kokosowych
150 ml mleka ryżowego
3 sztuki daktyli 
10 g migdałów


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN