Zaloguj się Koszyk (0)

Wegańska owsianka z brzoskwiniami i masłem orzechowym

3 sierpnia, 2021

Czas przygotowania: 12 minut

1 porcja zawiera:
Kalorie: 503 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 70 g

SKŁADNIKI:

  • 50 g płatków owsianych
  • szczypta soli
  • 250 ml napoju sojowego fortyfikowanego
  • 15 g masła orzechowego
  • 5 g kruszonego kakao (możesz zamienić na surowe mielone)
  • 50 g winogron
  • 120 g brzoskiwini

 

Wegańska owsianka bez odżywki białkowej i 20g białka? Możliwe?! Jasne! :)

Biegnij po winogrona i brzoskiwinię, bo jako osoba tankująca paliwo z roślin, pozostałe składniki na pewno masz w domu!

  • Smak? Petarda!
  • Łatwość wykonania? Banał!
  • Czas wykonania? Szybciej się nie da!
  • Czy mi zasmakuje? Jasne!

No to hop siup, spieszymy z przygotowaniem tej przepysznej owsianki!

Wegańska owsianka z brzoskwiniami i masłem orzechowym

WYKONANIE:

  • płatki ugotuj w napoju sojowym, dodaj szczyptę soli
  • przełóż do miseczki i dodaj pozostałe składniki: masło orzechowe, surowe kakao, winogrona i pokrojoną brzoskwinię

 

Smacznego!

 




Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY